11/3/13

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Χίου για την παραχώρηση του αεροδρομίου σε ιδιώτες



Το αφεντικό τρελλάθηκε και ξεπουλάει… ή μάλλον… παραχωρεί, προλάβετε!
Ανάμεσα στα 20 αεροδρόμια της χώρας που θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες λοιπόν και το αεροδρόμιο της Χίου (με βάση τα τοπικά και κεντρικά ΜΜΕ), για 30-40 χρόνια, όπως προέκυψε από την πριν από μερικές μέρες συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ.
Όταν μιλούσαμε για τις σκοπιμότητες, με αφορμή την επέκταση του αεροδρομίου και το τι θα ακολουθούσε βάσει και μνημονίου, είχαν πέσει πάνω μας τότε κάποιοι πρόθυμοι, γαλαζοπράσινοι γνωστοί–άγνωστοι και αναπτυξιολάγνα παπαγαλάκια του νεοφιλελευθερισμού να μας φάνε. Πού είναι τώρα να πάρουν θέση για την παραχώρηση προς εκμετάλλευση του αεροδρομίου σε ιδιώτη, όλες εκείνες οι «σημαντικές» προσωπικότητες, οι πολιτικάντηδες και τοπικοί άρχοντες της εργολαβίας, οι τρανοί (και wannabe) μεγαλοεπιχειρηματίες της Χίου, οι επίσημοι και ανεπίσημοι εκπρόσωποι τύπου αυτών, οι γαλαζοπράσινοι καριερίστες της πολιτικής, μεταξύ αυτών και οι της νότιας Χίου, που συχνά δειλά κρύβονται πίσω από άλλες ιδιότητες και δικαιολογίες. Ποιος θυμάται άλλωστε και ένα κατά πολύ φθηνότερο σενάριο που απορρίφθηκε από κάποιους εξ αυτών για το αεροδρόμιο στη Ν. Χίο με μικρότερες απαλλοτριώσεις και με μηδαμινά ξεσπιτώματα ανθρώπων. Αλλά βέβαια αυτό θα είχε αντίκτυπο στη σημαντικότατη εκλογική τους πελατεία στην περιοχή. Γιατί τελικά το κόστος μετριέται με τις ψήφους κι όχι με το γενικότερο δημόσιο καλό, την πραγματική χρησιμότητα ή μη ενός έργου, αλλά και τις δυνατότητες ενός τόπου.
Τι έχουν λοιπόν να μας πουν όλοι αυτοί οι κύριοι, που ακόμα από ότι βλέπουμε κόπτονται για να γίνει όσο πιο γρήγορα μπορεί το «έργο»;  Γιατί βιάζονται αλήθεια; Να είναι έτοιμο δημοσία δαπάνη και προσελκυστικότερο, για να ξεπουληθεί, συγγνώμη σωστότερα, να παραχωρηθεί πιο εύκολα το αεροδρόμιο σε ιδιώτη για να το εκμεταλλευτεί;
Δε θα περιμέναμε τίποτα καλύτερο από μνημονιακά και νεοφιλελεύθερα ανθρωπάκια, που έφεραν ή συνέβαλαν να φέρουν τη χώρα και το λαό μας στη σημερινή κατάσταση και να τη βουλιάζουν κάθε μέρα όλο και βαθύτερα στο βούρκο με τις πολιτικές τους, τόσο σε κεντρικό όσο και τοπικό επίπεδο. Αλλά τουλάχιστον να μη μας πουν ότι δεν γνώριζαν ή δε διάβασαν αυτά που ψήφισαν τα κόμματα -της τρικομματικής μαύρης συγκυβέρνησης- τα οποία υπηρετούν και τα οποία στηρίζουν ως υποψήφιοί τους. Ας ξαναβγούν να μας πουν τις γνωστές κοινοτοπίες τους για τους «αντιδραστικούς», τους αντιαναπτυξιακούς και όλες τις χαριτωμένες γραφικότητες, υπεκφυγές και λασπολογίες τους. Αλλά τουλάχιστον ας έχουν το στοιχειώδες θάρρος να λένε κιόλας, πραγματικά τίνος τα συμφέροντα υπερασπίζονται. Γιατί πια, φαίνεται πιο ξεκάθαρα από ποτέ ποιος ξεπουλάει τη χώρα, τον πλούτο της, το λαό της και κάθε δημόσιο αγαθό και υπηρεσία σε ντόπιους και ξένους ιδιώτες της μεγάλης μπίζνας και του μεγάλου κεφαλαίου.
Συμπληρωματικά και επίκαιρα: Σε ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2013 ανακοινώθηκε ότι ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες η πώληση του νησιού της ΟΞΥΑΣ σε επιχειρηματία του Κατάρ. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους που με τόσο επίσημο τρόπο ξεπουλιέται η γη μας. Η περίπτωση της ΟΞΥΑΣ βέβαια δεν απέχει τόσο πολύ από την Χαλκιδική που ολόκληρο κομμάτι της έχει ξεπουληθεί στην καναδική εταιρεία εξόρυξης χρυσού και στον Μπόμπολα, από το λιμάνι του Πειραιά που πουλήθηκε στην κινέζικη εταιρεία COSCO , την επικείμενη πώληση του Ερημίτη στη Κασσιώπη της Κέρκυρας, στην επικείμενη πώληση των 20 αεροδρομίων και του λιμανιού του Αργοστολίου και γενικότερα στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου