27/2/13

Τραμπούκικη έφοδο της Χρυσής Αυγής στο κοινωνικό παντοπωλείο της Πύλης Πολιτισμού

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας 

Για ακόμη μια φορά, η απόπειρα της τοπικής νεοναζιστικής συμμορίας «Χρυσή Αυγή» να τρομοκρατήσει τους πολίτες του Ναυπλίου έπεσε στο κενό. Αυτή τη φορά, οι ντόπιοι φασίστες επιχείρησαν να μπλοκάρουν τη διανομή τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του πολιτιστικού συλλόγου «Πύλη Πολιτισμού» στο Ναύπλιο με το αιτιολογικό ότι βοηθούν άπορες οικογένειες Ελλήνων και μεταναστών κατοίκων της περιοχής.
Με τις γνωστές τραμπούκικες μεθόδους προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν με ρόπαλα και κράνη τους συντελεστές του συλλόγου χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Η ανταπόκριση των αλληλέγγυων ήταν άμεση και δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο σημείο και απώθησαν τα τάγματα εφόδου των χρυσαυγιτών.
Σε μια ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων του αγωνιζόμενου ελληνικού λαού, η επίσημη καταδίκη της Χρυσής Αυγής στους εργατικούς αγώνες, σε συνδυασμό με την τραμπούκικη επίθεση σε απεργό του ΠΑΜΕ και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ναυπλίου, έρχεται να φανερώσει την προβοκατόρικη και απεργοσπαστική δράση της απέναντι στο λαϊκό κίνημα.
Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι η Χρυσή Αυγή στηρίζει τα σχέδια εξόντωσης του ελληνικού λαού από τα μέτρα της ξεπουλημένης μνημονιακής συγκυβέρνησης, προβοκάροντας και καταστέλλοντας τους κοινωνικούς αγώνες και τις δομές αλληλεγγύης που στήνονται για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια των πολιτών.
Είναι ακόμη πιο ξεκάθαρο, ότι η Χρυσή Αυγή είναι εχθρός του λαού, των εργαζομένων, και όποιου τολμάει να σηκώνει κεφάλι, να αντιστέκεται, και να οργανώνεται σε χώρους δουλειάς και δομές αλληλεγγύης απέναντι στον αυταρχισμό και την εξαθλίωση της μνημονιακής συγκυβέρνησης.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας, καλεί τους πολίτες, τα σωματεία, τους φορείς, και τις συλλογικότητες της περιοχής να καθαρίσουν τις γειτονιές από τους φασίστες και να απομονώσουν το φασιστικό μόρφωμα από τις βρόμικες προθέσεις του να διχάσει το λαό και να καταργήσει τα δημοκρατικά του δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου