27/2/13

Οι φασίστες θα ρθούνε και για σένα!


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ανατολικής Αττικής για τη φασιστική επίθεση στην Παλαιά Φώκαια
Όπως πολύ σωστά υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: «Αυτή την φορά η αιτία δεν ήταν το χρώμα του δέρματός του, ούτε η καταγωγή του, ούτε η θρησκεία του, αιτία για να δεχτεί την απρόκλητη επίθεση ήταν το γεγονός ότι τόλμησε να περάσει κοντά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και να ακούει στο αυτοκίνητο του, εργατικά τραγούδια.»
Θεωρούμε ότι η επίθεση στον Δ. Ζαμπέλη δεν ήταν τυχαία. Το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγή στοχοποιεί και επιτίθεται σε όλους όσοι έχουν...
δηλώσει σαφώς την αναγκαιότητα απομόνωσης των φασιστών από την κοινωνία, σ’ όσους αντιπαλεύουν το σύστημα ως ενεργά μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων, που ουδέποτε ταυτίστηκαν με την εργοδοσία.
Οι φασίστες μέλη της Χρυσής Αυγής κάνουν την βρόμικη δουλειά του συστήματος σπέρνοντας το φόβο. Επιτίθενται σε όποιον αντιστέκεται απέναντι στην βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος προκειμένου να εδραιώσουν την δουλεία και την υποταγή.
Πριν κάποιους μήνες στην Ανάβυσσο πέταξαν από την σκάλα μαύρο εργαζόμενο που καθάριζε τα τζάμια τράπεζας στην Ανάβυσσο για ένα κομμάτι ψωμί, μέρα μεσημέρι και παρά τις διαμαρτυρίες πολιτών. Είναι προφανές ότι για αυτούς δεν είναι εχθρός το τραπεζικό σύστημα που ρουφά το αίμα σε κάθε δανειολήπτη. Εχθρός είναι ο εργαζόμενος, ο πεινασμένος, ο κατατρεγμένος, όποιος σηκώνει κεφάλι και αντιστέκεται.
Τασσόμαστε στο πλευρό του Δ. Ζαμπέλη καθώς και σε κάθε άλλου που δέχεται φασιστική επίθεση.
Ο δικός μας δρόμος είναι ολοκάθαρος: Αγώνας ενάντια στα μνημόνια και τη λιτότητα τους. Ενάντια στην τρόικα, την ΕΕ και τις απολύσεις που επιβάλλουν. Ενάντια στην κυβέρνηση και το κεφάλαιο για τον κοινωνικό κανιβαλισμό τους σε βάρος των εργαζομένων. Ενάντια στο κράτος, την κρατική καταστολή και τον φασισμό των ελεγχόμενων ΜΜΕ.
Γνωρίζουμε- και το ζούμε- ότι μπροστά μας θα βρούμε τα κατακάθια του συστήματος, τους φασίστες. Το παράνομο κράτος, να συμπληρώνει ύπουλα, αδίσταχτα, βρώμικα, το κράτος του κεφαλαίου, της αδικίας, των υπηρετών της ΕΕ και των δανειστών. Έτσι γινόταν πάντα…
Η κατοχή είχε τους ταγματασφαλίτες συνεργάτες των Γερμανών. Η χούντα είχε τους ασφαλίτες, άθλια καρφιά νέων παιδιών και θρασύδειλα όργανα της ασφάλειας. Η τροϊκανή εποχή έχει τους χρυσαυγίτες φασίστες. Να τους χαίρετε ο Δένδιας, ο Φαήλος Κρανιδιώτης, οι μεγαλο-εργολάβοι,όσοι επενδύουν στην κοινωνική και περιβαλλοντική συμφορά. Αλλά και να θυμούνται: Τους είναι χρήσιμοι τώρα διότι τους βοηθούν στη βρώμικη δουλειά τους ενάντια στους εργαζόμενους που αντιστέκονται. Αλλά, ναι, θα τους πνίξουμε μαζί τους, όπως τους πρέπει.
Μη το ξεχνάς:
«Πρώτα ήρθαν για τους κομμουνιστές, αλλά δεν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
Μετά ήρθαν για τους Εβραίους, αλλά δεν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν ήμουν Εβραίος.
Μετά ήρθαν για τους συνδικαλιστές, αλλά δεν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.
Μετά ήρθαν για τους Καθολικούς, αλλά δεν διαμαρτυρήθηκα γιατί ήμουν προτεστάντης.
Μετά ήρθαν για μένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να διαμαρτυρηθεί...»
Να είσαι σίγουρος ότι οι φασίστες θα ‘ρθουν και για σένα αν δεν αντισταθείς. Κι αν ακόμα νομίζεις ότι δεν θα έρθουν γιατί η αδιαφορία σου σε έκανε να τους ανεχτείς, έχουν ήδη έρθει για να εδραιώσουν την σκλαβιά των παιδιών σου σ’ ένα σύστημα που θα τα κατασπαράξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου