30/10/12

Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΝΤΩΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ


Υποβαθμίστηκε μέσα στη δίνη των γεγονότων το εφιαλτικό περιεχόμενο του ανεπίσημου εγγράφου (non paper) του υπουρ­γείου Οικονομικών της Γερμανίας, το οποίο αποκαλύπτει με ανατριχια­στικό τρόπο πως θέλει το Βερολίνο να μετατρέψει την Ελλάδα πραγματι­κά στο αθλιέστερο προτεκτοράτο.

του Γιώργου Δελαστίκ

Το σημείωμα αυτό έδωσε ως γνω­στόν στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Έγινε μόνο μια άνευρη, σύντομη συ­ζήτηση γύρω από τη γερμανική απαίτηση να διαχειρίζονται οι… δανειστές(!) τον λογαριασμό που θα πηγαίνουν τα δάνεια της ΕΕ προς την Ελλάδα και στη συνέχεια το θέμα του εγγράφου αποσύρθηκε από την επικαιρότητα.
Αποσιωπήθηκαν έτσι σοβαρότατα ζητήματα που...
θέτει επί τάπητος το ανεπίσημο αυτό χαρτί. Όχι μόνο οικονομικά και δημοσι­ονομικά, αλλά και ζητήματα κατάλυσης της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και άλωσης του ελληνικού κρα­τικού μηχανισμού από ανθρώπους των ξένων επικυρίαρχων της πατρίδας μας.
Οι Γερμανοί δεν κρύβονται. Δι­ακηρύσσουν με σαφήνεια τις απαιτήσεις τους για τη διοί­κηση του ελληνικού κράτους. «Εντο­νότερη, υποχρεωτική χρησιμοποίη­ση τεχνικής βοήθειας από το εξωτε­ρικό» αναφέρουν ρητά: Η λέξη «υποχρεωτική» χρησιμοποίηση ξέ­νων προκαλεί αίσθημα γροθιάς στο στομάχιοποιουδήποτε Έλληνα το διαβάζει.
Εύλογο το ερώτημα: Σε ποιους τομείς θέλει το Βερολίνο να τοποθετήσει -«υποχρεωτικά», μην το ξεχνάμε!- αυτούς τους ξένους; Το έγ­γραφο είναι σαφές. Μεταξύ άλλων, όπως επισημαίνει, στη «συλλογή των φόρων, στη μείωση της διαφθοράς, στη στατιστική, στις αναπτυξιακές επενδυτικές στρατηγικές, στη χρησιμοποίηση διαρθρωτικών πόρων, στη διαδικασία των ιδιωτικο­ποιήσεων».
Με άλλα λόγια, παντού! Όλη η οικονομία της Ελλάδας οι Γερμανοί θέλουν να περάσει στα χέρια και στον έλεγχο των ξένων επικυρίαρχων. Εξηγούν και πώς θα γί­νει αυτό – μέσω τηςΟμάδας Δράσης του Γερμανού «γκαουλάιτερ», του κατοχικού διοικητή της χώρας μας, Χορστ Ράιχενμπαχ:
«Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, οι αρμοδιότητες της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδαπρέπει να αυξηθούν έτσι ώστε η Ομάδα Δράσης να είναι υπεύθυνη, σε σύνδεση με τις ελληνικές αρχές για τον προσδιορισμό θέσεων -κλειδιά μέσα στην ελληνική διοίκη­ση για τη δέουσα εκτέλεση και τον έλεγχο του προγράμματος προσαρμογής, ειδικά σε ό,τι αφορά τις χρηματοοικονομικές ροές (έξοδακαι έσοδα)».
Προσέξτε και πάλι, η Ομά­δα Δράσης του «γκαουλάιτερ» είναι «υπεύθυνη» να προσδιορίσει τις θέσεις – κλειδιά, όχι η ελληνική κυβέρ­νηση! Στην υλοποίηση αυτού του έργου η Ομάδα Δράσης θα βρίσκεται σε απλή «σύνδεση» με τις ελληνικές αρχές, δεν θα συναποφασίζουν.
Και τι θα κάνει η Ομάδα Δράσης αφού προσδιορίσει τις θέσεις – κλειδιά του ελληνικού κρατικού μηχανισμού; Θα είναι υπεύθυνη, λέει το έγγραφο των Γερμανών, να «στρατολογεί και να στέλνει Ευρωπαίους ειδικούς ή Έλληνες δημόσιους υπαλλήλους (στους οποίους θα χορηγείται το ίδιο στάτους με τους Ευρωπαίους ειδικούς για να περιορίζεται η εξάρτησή τους από την πολιτική εξουσία) σε εκείνες τις θέσεις – κλειδιά που αφο­ρούν τη συμμόρφωση με το πρόγραμμα της τρόικας, σε αντικατάσταση Ελλήνων αξιωματούχων»!!!
Δυσκολεύεται κανείς να πιστέψει στα μάτια του! Ο Ράιχενμπαχ «θα στρατολογεί και θα στέλνει Ευρωπαίους ειδικούς… σε αντικατάσταση Ελλήνων αξιωματούχων»!
Είναι πραγματικά αδιανόητο να τολμάει μια χώρα να απαιτεί από μια άλλη τέτοια, όχι απλώς ταπεινωτικά, αλλά κυριολεκτικά εξευτελιστικά πράγματα. Αυτές είναι τελεσιγραφικές απαιτήσεις κατακτη­τή από υπόδουλη χώρα! Φρικτές αναμνήσεις δε ξυπνάει η αναφορά σε Έλληνες δημόσιους υπαλλήλους που θα επιλέξει η Ομάδα Δράσης και θα τους θέσει υπό την προστασία των ξέ­νων επικυρίαρχων προκειμένου να εκτελούν τις εντολές της τρόικας!
Τι να πει κανείς; Μόνο μια απέραντη θλίψη μπορεί να αισθανθεί, συνειδητοποιώντας πώς κατάντησαν την Ελ­λάδα διεθνώς οι πολιτικοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου