17/2/13

Κάτω η Χούντα!


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής για την εξ αναβολής δίκη των αγωνιστών στις Σκουριές
Η αγωνιστική πορεία διαμαρτυρίας στις 21/10/2012 πραγματοποιήθηκε μέσα στο πλαίσιο της μεγαλειώδους αντίδρασης των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην επιδρομή των χρυσοθήρων της Eldorado, του Μπόμπολα και της εσωτερικής Τρόϊκας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ). Εκεί, το κράτος, μέσω των μονάδων καταστολής του σε ρόλο ιδιωτικού στρατού κατοχής, φρόντισε να προστατέψει τα συμφέροντα των μόνιμων και μοναδικών πλέον συμμάχων του, δηλαδή των αστών εκμεταλλευτών. Οι δολοφονικές επιθέσεις των ταγματασφαλιτών των ΜΑΤ ενάντια στους διαδηλωτές με χημικά και ξύλο οδήγησαν και σε 14 αναίτιες συλλήψεις συμπολιτών μας από 18 έως 68 χρονών - ανάμεσα τους και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - με την κατηγορία της «στάσης»!
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του κεφαλαίου και της κοινωνικής εξαθλίωσης δε διστάζει να προβεί σε κάθε είδους ακραία μέτρα, προκειμένου να αποτρέψει τον λαό να διεκδικήσει το δικαίωμά του σε μια αξιοπρεπή ζωή. Η σχεδόν μόνιμη εγκατάσταση διμοιριών ΜΑΤ στην περιοχή και η χρησιμοποίηση των εργαζόμενων στην εταιρεία ως δύναμης κρούσης ενάντια στους συμπολίτες τους αποτελούν την επιτομή της τρομοκρατίας και του κοινωνικού κανιβαλισμού, με τα οποία η πολιτική της κυβέρνησης αυτής είναι συνδεδεμένη. Αποτελούν όμως και την μεγαλύτερη απόδειξη του φόβου της ότι οι λαϊκοί αγώνες μπορούν, και είναι οι μόνοι που μπορούν, να μπουν εμπόδιο στα σχέδιά της.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής :
Ø     Στηρίζει τον αγώνα μέχρι τη νίκη!
Ø     Καταγγέλλει το όργιο της κρατικής βίας και τρομοκρατίας.
Ø     Απαιτεί την αθώωση των κατηγορουμένων.
Ø     Καλεί όλο το λαό να παλέψει για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ που δεν διστάζει να θυσιάζει ανθρώπινες ζωές και το περιβάλλον για τα κέρδη των εταιριών.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου