27/2/13

Κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο Γιαννιτσών


Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γιαννιτσών:

Το τελευταίο διάστημα γίνονται ολοένα και περισσότερες προσπάθειες για την  κατάργηση του νοσοκομείου Γιαννιτσών σαν αυτοτελές νοσοκομείο και η συγχώνευσή του με το αντίστοιχο της Έδεσσας. Βέβαια αυτό είναι το πρώτο βήμα έτσι ώστε να απαξιωθεί πλήρως και εν τέλει να γίνει, στην καλύτερη των περιπτώσεων, ένα κέντρο υγείας. Σε αυτό το παιχνίδι προφανώς και προωθούνται μικροκομματικές σκοπιμότητες τοπικών παραγόντων-πολιτικάντιδων έτσι ώστε η κουβέντα να στραφεί σε μία τοπικιστική λογική για το ποια θα πρέπει να είναι η έδρα του νέου οργανισμού. Όμως αυτή η λογική εξ αντικειμένου αφήνει στα απυρόβλητο τις πολιτικές εκείνες που υποβαθμίζουν την υγεία και την καθιστούν από...
δικαίωμα σε προνόμιο.

Αντίθετα ένα κίνημα που μπορεί να υψώνει το ανάστημά του απέναντι στην τρικομματική κυβέρνηση και τα αφεντικά της οφείλει να διεκδικήσει την ενίσχυση των υποδομών Υγείας και περίθαλψης και την επέκτασή τους ώστε να καλύπτουν τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες. Να αντιταχθούμε στη σύγχρονη βαρβαρότητα που προωθούν στο όνομα του χρέους, του μονόδρομου του Ευρώ και της Ε.Ε. και να αντιτάξουμε τον δικό μας «άλλο δρόμο» που βάζει μπροστά τη ζωή, την ανάγκη και την αξιοπρέπεια κόντρα στη λογική του κέρδους.

Εν τέλει  η με οποιονδήποτε τρόπο υποβάθμιση των υπηρεσιών ενός νοσοκομείου που κάθε χρόνο εξυπηρετεί χιλιάδες ασθενείς θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για τη δημόσια Υγεία. Εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική κατεύθυνση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που είναι η διάλυση οποιασδήποτε μορφής κοινωνικού κράτους και δημόσιας υπηρεσίας όπως είναι η δημόσια υγεία η εκπαίδευση κτλ Στο καθεστώς του μνημονίου και των κατευθύνσεων που επιβάλλει η ΕΕ, η υγεία του ελληνικού λάου πρέπει να θυσιαστεί γιατί είναι πολύ «δαπανηρή»!

Σε δεκάδες άλλα νοσοκομεία πανελλαδικά έχουν υπάρξει ανάλογες εξελίξεις όμως οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε αυτά και του λαού συνολικά τις έχει αποτρέψει
(π.χ. Νοσοκομείο Κιλκίς). Να μην αφήσουμε να γίνει το Νοσοκομείο Γιαννιτσών η αρχή για το χτύπημα της υγείας του λαού από την κυβέρνηση της ΕΕ και του μνημονίου! Να μην αφήσουμε την υγεία να γίνει ένα αγαθό για λίγους προνομιούχους! Τα νοσοκομεία φτιάχτηκαν από το λαό και ανήκουν στο λαό!

Ø           ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ!
Ø           ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ!
Ø           ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ!
Ø           ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ !
Ø           ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου